Short-cuts til mine sider:

31. dec. 2010

Nytårs-malebogs-indlæg og godt nytår, Blogland!

Også lige en lille nytårshilsen fra mig, til jer - venner, læsere, blog-kontakter og hvem der ellers måtte kigge med.

I dagens anledning har jeg - med hjælp fra min fantastiske nye tegneplade - fabrikeret dette nytårs-maleark til jer!



PDF'en til print ligger lige HER!

Mange tak for jeres måde at byde mig velkommen på, her i Blogland, for de mange søde beskeder og den fantastiske videns-deling og kommunikation der har været, siden jeg startede hér i august!
Glæder mig allerede til at se hvad 2011 byder på her på bloggen (der er allerede en del gode ting oppe min mine ærmer, kan jeg godt afsløre!!)

29. dec. 2010

At navigere i Kaos/Blogland.

Faldt lige over dette interessante indlæg i en mindst lige så interessant blog, som jeg synes fortjener lidt opmærksomhed!!

Kig hen til 'Lykkelig indefra' og hjælp Charlotte med at finde et landkort over Blogland (og smid gerne en kopi hen til mig, da jeg også godt kunne bruge ét! På forhånd tak!!)

Ha' en dejlig onsdag!!

27. dec. 2010

Glædelig bagjul!

Så fik vi overstået juleaften og juledagene herhjemme med tonsvis af hygge, superlækker mad og nogle af de bedste gaver jeg har fået i årevis!!

Jeg har ikke fået skrevet i et par dage, fordi jeg har skullet bearbejde de mange indtryk og al skønheden, freden og smil & latter! Det var lige så godt, som det lyder - bl.a. fordi jeg i år tog mig selv alvorligt  og slappede af, uddelegerede og hyggede mig. Så juleaften, der sidste år satte gang i en meget lang, skidt periode for mig, blev i år til en energi-giver, som jeg kan glæde mig over længe!
Ikke mindst tak, til min skønne familie, for at have hjulpet til med at gøre det hele så fantastisk!!

Blandt mine skønne og fantastiske gaver var denne, som jeg fik af min søster og mine unger:



Mit nye legetøj er en tegneplade med pen til min bærbar, så jeg kan avancere udi grafikken!! Den er SÅÅÅ fed, og jeg er så småt begyndt at øve mig i at lave lækre ting, og gøre min mus overflødig!!

Mine øvrige gaver var: lækre ugleøreringe, fed uglepung, niiice clutch, SMUKT Rie Elise Larsen-papir til masser af skønne kreationer, et fiiiint fodaftryk som Adam havde lavet hos dagplejeren og en bamse-sparegris som David havde farvelagt i børnehaven, gavekort til nyt tøj og penge, der vist skal lægges til side til ny bærbar indenfor nærmeste fremtid.
Og sidst, men ikke mindst, en gave fra et af mine dagplejebørn, med et så smukt og rørende kort vedlagt, at jeg måtte fælde en tåre eller to!

Så glædelig bagjul til hele blogland ... rart at være tilbage igen efter et par 'fridage' ... har sgu savnet jer! ;-)

23. dec. 2010

Julekalender-fernisering & Glædelig jul herfra!

Inden jeg går på blog-juleferie, vil jeg lige dele mine julekalender-tegninger med de af jer, som ikke har haft tid til at gå ind og kigge hver dag - der har og også været ret meget at følge med i her i blogland, så I er helt og aldeles undskyldt! ;-)







Og så vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle en rigtig glædelig jul! Håber at også de, som ikke kan nå deres ønskede destination pga. naturens luner, også kan finde lidt julestemning frem!

HUSK, at alle tegningerne kan hentes og printes i min julekalender lige hér! Så kan du sætte børnene til at farvelægge, og VUPTI, så er de underholdt i nogle af de mange, lange timer inden juleaften!!

21. dec. 2010

Nye sider!

Brugte lige lidt tid idag på at lave et nemt og tilgængeligt system for de af mine læsere, som måtte have lyst til at finde hurtigt frem til malebogs-ark, klippe-ark & DIY'er!

Og så kan jeg da anbefale at man printer malebogs-ark eller klippe-ark, så de mindre børn og unge mennesker kan aktiveres i feriedagene. Der skulle gerne være lidt for enhver smag.
Nu er det i hvert fald nemt at finde rundt i de gratis glæder her i bloggen.

Og HUSK, at der også ligger gavemærker, hvis du stadig mangler sådan nogle i 11. time!

19. dec. 2010

4. søndag i advents-give-away'en er vundet af:

tælle, tælle, tælle til 16 ...

Saga med bloggen Cirkus Kreativ!

KÆMPESTORT tillykke!! :-) Skynd dig at sende mig din adresse, så jeg kan sende Postmand Per i din retning med alle gaverne!

Og så ikke flere give aways hos mig på denne side af nytår ... men lover at jeg nok skal finde en god grund til at lave et eller andet der kan gives væk i januar, så det hele ikke går hen og bliver alt for vinter-men-uden-jul-trist!!

Rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringede nytår til hele blogland og alle der læser med!

17. dec. 2010

Kreativ Pakkekalender!!

Idag kom posten med min pakke fra Den Kreative Pakkekalender. Jeg har jo glædet mig længe, men ventetiden var heldigvis det hele værd!


Min pakke er fra Marianne med bloggen Barefeetwoman, og den indeholdt et lækkert bundt håndspundet alpaca-uld.


Hvor er det bare bonus at få materialer man selv kan skabe noget af - har ikke helt hittet hvad jeg skal bruge det til, men måske skal det hækles til pulsvarmere sammen med noget andet garn?!

Garnet er grønligt/lilla/lyserødt  - er ikke helt sikker på at billederne yder farverne retfærdighed, men det er altså bare SÅ lækkert! 1000 tak, Marianne - og som sagt, var det bestemt ventetiden værd, så 'no hard feelings' herfra! Glædelig jul til dig og dine også!!

Ej, ok - og nørd som jeg er, så er jeg altså også HELT VILDT glad for posen, som pakken kom i - den skal da klippe i stykker og bruges til ét eller andet fedt!!


Og naturligvis tak til Karina for initiativ og fodarbejde!
:-) Godt gået!! 

15. dec. 2010

SE hvad I kan vinde ... og indlæg nr. 100!

Dette er mit indlæg nr. 100 ... WOW, siger jeg bare - Ret så vildt!!! Det må sgu da fejres på én eller anden måde!?

Derfor lægger jeg lidt ekstra i bunken på søndag når min sidste Advents Give Away for i år løber af stablen (hvor der allerede er lidt ekstra på spil, fordi der jo er over 40 tilmeldte!), så se lige hér, hvad du kan vinde hvis du deltager:

Min akvarel "Natligt 3kants-drama" - 25x25cm.


2 ærteposer/varmepuder med applikation af eget stofdesign.
 Kan bruges af børn til leg eller til børn og voksne som varmepuder/køleposer - tåler en tur i microovnen i et par minutter eller en tur i fryseren (helst i en frysepose), da indholdet er hele hvedekerner.


Frugt-/slikskål, som jeg har lavet af en LP-plade.


Hvis du allerede er tilmeldt, og ikke har vundet én af de øvrige søndage, er der kun tilbage at krydse fingre og tæer, MEN hvis du endnu IKKE er tilmeldt min Advents Give Away, så smut HERHEN og skriv en kommentar, så er du med i puljen om ovenstående præmier, som trækkes søndag d. 19/12 kl. 16.00!!


Og så skal jeg da lige vise jer at jeg har eksperimenteret videre, og forsøgt mig med Kats forslag om at lave en mere buttet finsk papir-stjerne - hér i lilla stjernestrimler. Den er da nice!!! :-)

Slut med hemmeligheder ... her får I det hele!! (ok, næsten!)

Nu er det vist ved at være på tide at vise nogle af alle julemåneds-hemmelighederne frem, eftersom mange af dem nu har nået deres destination og er blever af-hemmeligheds-ficerede (hehe)!

Jeg har for det første eksperimenteret en helt masse med min ovn, og som jeg skrev for noget tid siden i dette indlæg, så har det intet med bagning af kager eller brød at gøre.


Derimod har jeg kreeret disse ny-omsmeltede farvekridt, som jeg fandt til en billig penge i den lokale genbrugs. De røg i ovnen i muffinforme, blandet i ens nuancer, og er nu blevet til meget ergonomiske farvekridt til små hænder!

Mit andet ovnprojekt endte ud i disse fine skåle - i hhv. Single- (Slikskål) og LP- (Frugtskål) udgaver (man må naturligvis gerne putte slik i frugtskålen eller omvendt!!)


De er også røget en tur i ovnen - ved ca. 150 grader, varmluft - ovenpå en skål der er lidt mindre end pladen i et par minutter, til den begynder at blive blød, hvorefter jeg har taget den ud og presset den ned i skålen - forsigtigt så den får fine former. Det er en rigtig god idé at bruge ovnhandske/grydelapper da det er noget varmt skidt, sådan noget vinyl!

Og endelig har jeg lavet et spil som de fleste børnefamilier eller dagplejere kan nyde godt af. Det er et "Gæt en sang" spil, som i al sin enkelhed går ud på at man trækker et kort, kigger på billedet med barnet og beder barnet gætte hvilken sang det drejer sig om - hvorefter det naturligvis er oplagt at synge den pågældende sang. Jeg har brugt billederne fra den sangbog jeg for noget tid siden lavede til min dagplejegruppe, og tilføjet lidt tekst, så spillet også appellerer til de større børn, som er begyndt at interessere sig for bogstaver og læsning.

Og fordi det snart er jul, og jeg er i gavestemning, så får I sgu lige en PDF med sang-gætte spillet, så I selv kan lave et sæt! Så er julefreden sikret i år! :-)
At klippe ud, klistre sammen og laminere - naturligvis!!
Og nu er vi snart ved jul, hvorfor der kun er ganske få hemmeligheder tilbage. Nu har jeg imidlertid delagtiggjort jer i de mest julede, og dem der kunne inspirere til sidste-øjebliks-gaver. :-)


Ha' en rigtig dejlig dag!

13. dec. 2010

Finsk papir-stjerne DIY

Altså, jeg er nok lidt typen som nogle gange bare MÅ vide hvordan man laver ting, før jeg kan slappe af, og sådan havde jeg det også forleden da jeg så min søsters nabos vinduespynt!! Så jeg drønede hjem og googlede, for at finde pynten og lave den selv. Det er imidlertid ikke dét jeg vil lave en DIY om (måske den kommer én af dagene?!!), men noget andet jeg faldt over på
 vejen rundt i Google-land, nemlig de smukke finske papir-stjerner som den ovenfor.


 Start med at klippe/finde 12 lige lange og lige brede strimler (stjernestrimler er fortrinelige, og gode til nybegyndere) men man kan også, som undertegnede, klippe ca. 1 cm. brede strimler i gavepapir med mønster på begge sider. Derudover skal du bruge lim/dobbeltklæbende tape og en saks.

Kat tilføjer:
Hvis man laver den med kraftigt karton, det der lækre noget, scrapdamerne bruger, der er glat og farvet på begge sider, så er dobbeltklæbende tape IKKE nok. Lortet springer op efter nogle dage:( Til gengæld er Panduros lim rigtig god!

Jeg har lavet mine noget mere buttede med kortere strimler, det er også fint.
 Fold strimlerne midt på for at finde midten, og læg derefter 2 strimler som et kryds, hvor midterne skærer præcist over hinanden og lim dem sammen.
 Herefter skal du begynde at flette. Læg 2 andre strimler på hver side af den ene, så der er lidt mellemrum (sørg igen for at det er så præcist som muligt, men øjemål er dog ok) og lim dem fast så de ligger skiftevis ovenover og nedenunder den tværgående.
 Fortsæt på samme måde på den anden led, så det til sidst ser således ud (se ovenfor). Husk at lime sammen, så strimlerne ikke glider.
 Så skal du til at lave 'takkerne' på stjernen. Drej de 2 strimler i 'hjørnet' og lim dem sammen så de er let tvundne. Gør det samme ved de 3 andre hjørner, til du har 4 stjernetakker, og 4 strimler der ligger løst.

Voila, nu er du næsten halvvejs.
Herefter laver du endnu en stjerne, magen til den som du har lavet - hvis du ønsker det kan du evt. bruge andre farver for at få et alternativt udtryk.
 Læg nu stjerne med 'bagsiderne' mod hinanden, og flet de løse strimler ind over/under stjernetakkerne. Nu skal du fatte limstiften, og lime de løse strimler fast på hver sin stjernetak - alt efter hvor langt inde du limer, bliver stjernen tykkere/smallere.


Sidste punkt i DIY'en er, at du skal klippe det overskydende papir af takkerne, så de bliver lækre og lige.




TILLYKKE med din fine stjerne, som nu bare mangler en snor for at kunne pynte og pryde ethvert hjem!

12. dec. 2010

Og vinderen er:

ettej med bloggen "Knurrekat"!

STORT tillykke med sol-billedet! Hvis du mailer mig din adresse, så poster jeg billedet snarest!

Random.org kørte de 44 tal gennem maskineriet, og valgte nr. 42, hvilket jo bare beviser at det er bedre at deltage i sidste øjeblik, end slet ikke at deltage! 


Jeg vil endnu ikke løfte sløret for sidste Advents Give Away, men jeg lover at det bliver godt!! :-)

11. dec. 2010

Den kreative pakkekalender ...

Idag var det så min tur til at pakke gave op ... jeg har ventet på posten hele ugen, men desværre er der IKKE kommet nogen pakke til mig. :-(
Jeg kan mærke at jeg faktisk er noget skuffet - nok mest fordi jeg selv synes at jeg lagde tanke og kærlighed i den gave jeg sendte for snart ½ måned siden, men sådan er det nu engang.


På trods af manglende gave vil jeg SÅ gerne takke Karina for sit helt utroligt store arbejde med at få det hele til at 'klappe'. Det er bare den bedste idé, og jeg kan sagtens se lignende change-aways i blogland for mig i fremtiden - det behøver vel ikke være jul for at man får gaver, vel ;-)


Og lad mig så lige benytte lejligheden til at gøre lidt (mere) reklame for min Malebogs-Julekalender, hvor jeg så småt har vovet mig ud i tegninger til større børn/voksne (og så forsøger jeg lige at glemme at jeg ikke har tegnet til de næste 13 dage og vist hellere må komme i sving!!)


Ha' en rigtig lækker dag i blogland!! :-)


... og husk min Advents Give Away i morgen - der brygges på en GENIAL gave til d. 4 søndag i advent, eftersom vi har rundet de 40 deltagende!! KOM og vær med!!


UPDATE: Jeg har fået besked om at pakken så småt er på vej, og lover at poste indlæg så snart den dukker op!! :-D Oh, glæde! Oh, fryd!! (og bonus er at jeg må åbne den lige så snart den kommer!!!)

10. dec. 2010

Uro og en træt Jane!

Jeg har klippe-klistret udfra mit jule-fugle-klippeark i min frokostpause igår, og her er resultatet:
Jeg valgte at gå efter regnbue-effekten, og denne uro er lavet af 2 ark med hver af de 4 farver. De er hængt op på en simpel HAMA-uro-ring i petroliumsfarvet broderitråd, og der er tilføjet farvede træperler for at skjule knuderne, og få tråden til at 'falde' pænt.
Jeg har lavet en helt simpel version uden øjne - overvejde dog at lave huller hvor øjet skal være, med en hultang, men endte med at droppe det. Synes faktisk ikke det var nødvendigt.

Undskylder billedkvaliteten - det er taget igår aftes, og jeg har ikke været hjemme idag i dagslys, så bedre bliver det ikke! (I den forbindelse vil jeg gerne takke mine skønne kolleger for en rigtig hyggelig dag i heldags-legestuen - mon I er lige så trætte om jeg!??)

Nu står resten af aftenen på en smule blog-surfing, og derefter benene op og øjnene i!! UHA, jeg er træt!

Sov godt, blogland, når I kommer så langt!

8. dec. 2010

Jule-fugle-klippeark

Jeg har vist nævnt hende et par gange i den sidste tid, min nye GURU - Gunvor Ask! Jeg købte mig jo hendes Jule-krea bog - med det fængende navn "Jul" - på det superfantastiske julemarked i Odense, og siden da har jeg været helt solgt til stanglakrids!!

Jeg er blevet inspireret meget af hendes enkle stil, og har udfra al den megen inspiration lavet disse klippeark med fugle, som jeg har kaldt Jule-Fugle, men som i princippet kan bruges året rundt.

Der er 4 klippeark; et gult/orange, et blåt/turkis, et rødt/lilla og et grøn/petrolium.

Der er 4 fugleskabeloner og 4 vinger på hvert ark, og tanken er at krop og vinger kan sættes sammen efter ønske, og vingerne kan sættes som man synes ser bedst ud - der er med andre ord ingen rigtig eller forkert! (Dét elsker jeg!)

Man limer bare de 2 ens kroppe sammen og sætter vinger på. Hvis man ønsker det kan man tegne øjne (vær opmærksom på hvor forskellige udtryk man kan opnå, alt efter hvor man placerer øjet) eller man kan sy knapper/perler på hver side af hovedet, og binde sammen med en (evt. farvestrålende) tråd.

Endelig kan man så hænge fuglene op under hinanden i en lang snor (evt. med perler i lækre farver) eller man kan sætte dem op som en 'almindelig' uro på en ring eller på et 'kryds'.

Man kan naturligvis holde uroen i de samme farver (bare printe flere ark af samme farve) eller man kan gå efter regnbue-effekten. Igen - lige som man selv synes!!

Klippearkene er lige her:






Rigtig god fornøjelse!

5. dec. 2010

Endnu engang har Random.org været lykkens gudinde ...


Og vinderen blev Mette med bloggen "Kirkesjov"!

STORT tillykke!! Jeg har jo allerede din adresse, da du var med i min lille pakkeleg for nyligt, så jeg sender billedet med sommerfuglene én af dagene.

Rigtig glædelig 2. søndag i advent til alle i blogland!

Næste søndags gevinst er lige hér:

Hvem kunne ikke bruge lidt solskin, i den kolde tid?!

Du kan faktisk stadig nå det!!

Jeg trækker 2. vinder af min Advents Give Away i eftermiddag kl. 16, så hvis du ikke er tilmeldt, så kan du liiiige nå det endnu! (Læg en besked i det oprindelige indlæg)

En lille sne-ugle  (se sommer&sol-udgaven HER)

Rigtig skøn 2. søndag i advent til alle derude i det snehvide land!

4. dec. 2010

Ska' der være PANG, så la' der være PANG!!

Tror det må have været mine tanker, da jeg kastede mig ud i at kreere min krans til døren her i december! Godt hjulpet på vej med inspiration fra Frk. Trillingsgaard, som havde Googlet rundt for mig (endnu engang tak for det gennemførte forarbejde) og diverse remedier fra den lokale Bilka, så endte mine anstrengelser med dette:
Jeg forelskede mig straks i den med ballonerne, som Frk. Trillingsgaard postede d. 2 dec., men ville gerne 'jul-i-ficere' den lidt, så jeg sorterede i pakkerne med 100 stk. balloner, så jeg kun havde rød, orange, lilla og lyserød. Ballonerne er bundet på halmkransen med ståltråd som man ville gøre hvis det var gran, og så er der bundet lækket pink bånd med røde kanter om + en stor sløjfe (der bl.a. tjener det formål at dække over at der ikke helt var balloner nok!). Endeligt en 'bjælde-stjerne' i midten - den fandt jeg også i Bilka til ca. 20,-kr.!

Synes sgu egentlig det er blevet meget godt - underligt, meget PANG, men ret godt!

3. dec. 2010

Hjerter på rad og ranke...

Jeg har efterhånden set så mange smukke guirlander/ranker med vimpler, hjerter, svampe og fugle og jeg har lyst til at lave dem alle sammen.


Jeg har for ikke så længe siden spottet en butik her i byen som sælger Rie Elise Larsen papir, men før det havde jeg ikke noget særligt spændende at lave guirlander af, da jeg desværre heller ikke ligger inde med en samling retro-tapet.


Derfor har jeg siddet med mit elskede Photofiltre og lavet et klippeark, som andre 'stakler' som jeg selv - uden lækkert papir - kan nyde godt af!


Der er lidt forskellige farver - ikke alle er lige julede, men man kan jo blande og gøre véd, så man får det udtryk man ønsker. Tilsæt snor/garn efter eget ønske!

Mønstrene er hentet fra siden ava7patterns, som jeg før har gjort reklame for, hvor man kan downloade gratis 'seamless patterns'.


Rigtig god fornøjelse.




Og Apropos hjerter, så kig lige HÉR forbi - det bliver STORT!!

2. dec. 2010

Posten kom med skønne hjerter!!

Idag kom posten her forbi med disse lækre, smukke & helt vildt bløde hjerter!


Sådan ser de ud på den ene side ...

... og på den anden side! Smukke!! :-)
 

Det er dog ikke posten der fortjener ære og tak for de skønne hjerter, men derimod Jill med bloggen "Demselv", hvor jeg for nyligt har vundt hjerterne som en spontan 2. præmie, fordi der var rigtig mange deltagere i hendes Give Away!


Jeg er SÅ glad for hjerterne, Jill ... 1000 tak! De får en plads på juletræet (de kan få lov at starte på det nyligt pyntede, og derefter blive opgraderet til en plads på det 'rigtige' når vi kommer nærmere d. 24!)




Dagplejebørnene har været kreative :-)

Kun med en smule hjælp fra mig (eller noget - de er alle 4 omkring 1 år!), har mine skønne dagpleje-øjesten fremtryllet disse skønne nisser, som allerede har glædet deres forældre (de skal jo have lov til at nyde godt af dem hele december, syntes jeg).



Opskriften er simpel: tegn rundt om barnets hånd. Klip ud, sæt ansigt (omvendt 'blød' trekantsform) på, øjne og huer (lagt dobbelt) - jeg har lavet indbygget krog-form i huens top, så kan de hænge på en gren uden snor. Til sidst tegn en lille glad mund! :-)

Endelig har jeg bag på nissen skrevet barnets navn og måned, så man kan se (om mange år) hvornår hånden var så stor! Nice, ikk.??

Tak, søde til min kollega/veninde Tine, for at inspirere mig til disse skønne nisser!
Related Posts with Thumbnails