Short-cuts til mine sider:

27. mar. 2013

Påske - nu i farver!

Og som lovet - en lille ekstra påskegave fra mig til dig! 
Påskeklippearket fra i år i farver!



Klippearket kan hentes helt gratis lige HÉR
Påskekram i massevis!

Ugens App!

I denne uge vil jeg gerne anbefale en rigtig lækker app til børn i "klar-parat-skolestart"-alderen!

App'en hedder
og går i al sin enkelhed ud på at barnet
 øver sig i at skrive bogstaver (både store og små), tal, former og enkle ord!
 Det er der så mange apps der kan, tænker du måske?!
 MEN denne udmærker sig, efter min mening, på mange måder!


Først og fremmest er app'en på engelsk, MEN indeholder en helt igennem GENIAL funktion der gør at man simpelthen kan gå ind og indtale alle ord selv på det ønskede sprog! Supersmart hvis man f.eks. har 2-sprogede børn/elever!

Og udover at kunne indtale på sit eget sprog kan man sgu (!) også selv tilføje æ, ø, å (eller hvilke andre bogstaver man nu måtte bruge udover a-z) OG nye ord og billeder (f.eks. billeder af egen familie eller ting fra eget hjem)! WOW!

Dernæst viser app'en skriveretningen (som stemmer helt overens med den de danske børn lærer i skolen!) mens man skriver bogstaver/tal, og man skal skrive indenfor linjerne, ellers skal man starte forfra med det pågældende form.

Når man skriver ord kan man - efter man har skrevet ordet - se sine egne bogstaver under billedet af ordet.

Vi har herhjemme både skrevet med finger og øvet 'rigtig' skrivning med stylus! Og begge dele fungerer godt!

Og sidst, men ikke mindst, synes mine unger at det er SÅ sjovt at det er mig, der har indtalt lyden!

Jeg er vildt begejstret for denne app - hvis du kulle være i tvivl - og vil varmt anbefale den til alle førskolebørn og børn i de første klasser i skolen!

26. mar. 2013

Påskeklippeark 2013 - farv selv!

Jeg er kommet i påskestemning og har igen i år lavet et påskeklippe og -maleark! Idag får I første version som I selv kan farvelægge, og senere følger min farvelagte version. Lige til at klippe ud og sætte op!




Du finder klippearket HÉR! Hvis du planlægger at hænge tegningerne op efter udklip kan jeg varmt anbefale at du printer på hvidt karton!

Rigtig glædelig påskeferie lige om lidt! :-)

Sidste års klippeark kan naturligvis stadig bruges, og  hvis du ikke allerede har hentet dem, så findes de lige HÉR og HÉR!

23. mar. 2013

R.I.P.

Min kære computer afgik i går ved døden! :-( 
Det er på alle måder trist, og det eneste der trøster mig lidt er, at jeg for 
ca. en måned siden var så snedig at lave en backup af alle mine filer! 

Utroligt og dejligt at man - bare engang imellem - 
kan være så skide tjekket! ;-)


(og moralen er: husk at elske din computer HVER dag, og tage backup så ofte som muligt!)

21. mar. 2013

Ugens App!

Denne uges app er helt ny for mig! Jeg hentede den i forgårs og vi er faktisk stadig i test-fasen herhjemme!

App'en hedder
og er en slags konkurrence mellem et eller flere børn 
om at klare morgenrutinerne så gnidningsfrit som muligt!

Grunden til at jeg fortæller om den allerede inden jeg selv har nået at lære den helt at kende er, at jeg mener at den har et super potentiale som ALLE fortjener at høre om! For min klare fornemmelse er at der er andre familier som min, der HVER morgen kæmper en kamp for at få de kære små til at makke ret når de skal igennem morgenmad, tandbørstning, påklædning og lignende!

Hvis det lyder bare lidt genkendeligt, så vil jeg på det varmeste anbefale denne app! Man kan oprette én eller flere profiler, som man kan bruge hver for sig (desværre ikke samtidig, så det kræver flere enheder, hvis bror og søster skal kæmpe mod hinanden - øv!) og så vælge hvilke discipliner de skal igennem og i hvilken rækkefølge!

Opgaverne/disciplinerne (som nemt kan vælges til og fra) er: toilet, tage tøj på, morgenmad, børste tænder, vaskes, tage creme på, vaske hænder, rede hår, rede seng, pakke skoletaske!

Billedet er lånt hér!

Ekstra bonus for både dig og børnene er, at man kan (hvis man vil) vælge præmie* for gennemførte dage (fra 1-30 dage)! Så er der ekstra incitament til at komme i gang og gøre sig umage! ;-)
Sød og sjov grafik gør app'en lækker at bruge, og der er naturtro baggrundslyde til de forskellige discipliner. Og så skulle den efter sigende også køre rigtig godt på iPhone eller iPod Touch!

App'en koster KUN 13,- kr. hvilket - efter min mening - er rigtig billigt for søde og medgørlige børn!! Og så er den på dansk (og oveni købet produceret i Danmark)! Bonus! :-)

Minus er, som sagt, at man skal have flere enheder for at kunne køre den sideløbende for flere børn - alternativt overvejer jeg at børnene skiftes til at have 'sin' dag med app'en, og håbe på at den anden følger med! Og så er det (endnu) ikke muligt at oprette sine egne discipliner, hvilket efter min mening kunne være rigtig fedt!

* På app'ens hjemmeside foreslår skaberne at præmierne f.eks. kunne være følgende:

–En tur i skoven
–En overraskelse i madpakken
–Morgenmad på sengen
–Blive i nattøj en hel dag
–Besøge mormor
–En stafet

19. mar. 2013

Ses vi i Slaraffenland?!

Jeg har netop booket en 'shop' i Slaraffenland d. 13.-14. april (og søndag kommer Emilie med!)!


SES VI!??  :-)

15. mar. 2013

Ugens App!

I denne uge er ugens app til de yngste! Begge mine drenge, på hhv. 3 og 5 har længe været vilde med
- en sjov og sød lille app om hygiejne! Vi faldt over den ved et tilfælde, og jeg var nem at lokke til at investere i tilføjelserne, da det jo var en oplagt indgang til snak og læring omkring emner som bad, håndvask og toiletbesøg!

Bonus er, at man kan afprøve Lite-versionen gratis, og derudfra beslutte om man har lyst til at udvidde spillet med yderligere 2 baner. For mit vedkommende var det som sagt nemt, og jeg synes at man får masser af underholdning for pengene, hvis man vælger at købe den fulde version.

Appen indeholder både vask af beskidt tøj - uden løftede pegefingre over at være møgbeskidt - bad med hårvask, sæbe, bobler, frisering, tandbørstning, håndvask og negleklipning plus læssevis af andre hverdagssituationer. Man kan vælge mellem en drenge- eller en pigehovedperson. Animationerne er simple men alligevel helt vildt søde og charmerende, og letgenkendelige. De taler engelsk, men der bruges kun få ord, og den kan sagtens forstås af danske børn. Og ellers kan man jo som forældre lige forklare hvad der bliver sagt!

Eneste minusser er at personerne i spillet smider toiletpapiret i en spand i stedet for i WC'et og så kan man godt blive liiiidt træt af baggrundsmusikken som kører i loop (sidstnævnte kan man jo heldigvis slukke for!)!

Men alt i alt en lækker app, som de yngste nok skal få det sjovt med ... og endda risikere at lære noget om at børste tænder, vaske hænder og sidde på WC! ;-)

12. mar. 2013

Min dejlige mor!

... har lige fået en medalje! Og jeg er SÅ stolt! Medaljen er fra Dronningen, fordi min mor har haft 40 års jubilæum på sin (nu tidligere) arbejdsplads! Det er sgu da for sejt! I øvrigt er min dejlige mor lige blevet 60, og jeg glæder mig ufatteligt meget til at fejre hende i weekenden!

Billedet er fra Nordjyske! Er hun ikke dejlig, min mor!


Jeg elsker dig, fantastiske mor! Du er den bedste!!

7. mar. 2013

Ugens App

Denne uges app hentede jeg faktisk først i fredags, men jeg er allerede den STØRSTE fan!

App'en hedder
og indeholder en bred vifte af hypnoser
 for alle tænkelige ting (og et par utænkelige)!



Selve app'en er gratis, men det koster lidt at hente de forskellige hypnosesessions ned (fra 7,- til 99,- kr.). Min alleryndlings er på nuværende tidspunkt en hypnose mod sukkerafhængighed. Jeg har brugt den 2 gange siden fredag, og har ikke haft den mindste lyst til sukker. Har en enkelt gang prøvet at smage på yngstemandens kage, der lå på bordet, men det havde absolut ingen interesse, så jeg lod naturligvis være med at sluge den råt, hvilket jeg bestemt havde gjort tidligere!

Der findes også gratis hypnoser, bl.a. én for afslappet søvn, indre ro og afstressning. De er ganske udemærkede, selv om jeg dog synes at der er en forskel på intensiteten af disse og dém, man betaler for. Måske handler det bare om, om det man vil opnå, og hvor personligt problemet er!

Jeg har tidligere været i hypnose hos rigtige hypnotisører bl.a. for at styrke mit selvværd, for at tabe mig og for at fjerne mit psoriasis, og jeg vil til enhver tid anbefale et levende menneske frem for en app, men hvis man ikke kender til hypnose, som jeg ikke har penge nok til en fast månedlig aftale med en hypnotisør eller måske bare er lidt skeptisk, så vil jeg klart anbefale at man prøver denne app!

Skulle nogle af jer finde på at prøve, så vil jeg rigtig gerne have en tilbagemelding (særligt hvis den er positiv), så jeg kan skrive lidt mere om det, ligesom jeg lover selv at skrive lidt mere om sukkerafvænningen senere!

5. mar. 2013

Så er det vist tid til et bloglotteri! :-)

Synes I ikke!??

Jeg har jo faktisk længe lovet jer en tak for at I er så dejlige, så mange og så fantastiske til at tage del i mit Brilletings-projekt! Det giver mig en kæmpe glæde, og det skal naturligvis smitte lidt af på jer!


Der er også meget at fejre. Over 500 faste læsere
 og over 100 der 'synes om' min Brilletingsside på Facebook. 
Og derudover på vej til 3 års blogning og snart 500 indlæg! 
Det er sgu lidt (læs: ret så) vildt!!


Jeg har derfor besluttet at trække 2 vindere: 1 hér, som har skrevet en lille hilsen til mig ved dette indlæg (skriv gerne lidt om hvordan du fandt min blog, og hvor længe du har læst med), og 1 på min Facebook-side (der skal du ikke gøre andet end at 'synes om', så trækker jeg lod blandt læserne dér). Der er altså 2 muligheder for at vinde, men man kan dog KUN vinde 1 gang.

Gevinsten er 1 valgfri vare fra Brilletings Biks. :-)


Vinderne trækkes d. 9. april - det er jo en dejlig dag! ;-)


Brug gerne billedet til at linke i jeres sidebar eller på jeres bloglotteri-side, men det giver desværre ikke flere lodder - kun en meget glad og taknemmelig Jane!
Related Posts with Thumbnails